Alliander Customer Story

April 17, 2018

 

 

Uitdaging

Toen Alliander besloot haar hoofdkantoor in Duiven grondig onder handen te nemen, stond één ding als een paal boven water: de vernieuwde locatie moest voorzien in haar eigen energieverbruik. Op de dertien carports op het terrein konden bijna vijfduizend zonnepanelen geplaatst worden. Alleen SunPower kon panelen bieden die efficiënt genoeg waren om aan de volledige energiebehoefte te voldoen

Energiebesparing

Niet alleen uitwendig werd het hoofdkantoor onder handen genomen, binnen in de vijf gebouwen werd ook een grote renovatie uitgevoerd. Overal waar energiebesparing mogelijk was, werd die gerealiseerd. De technische invulling hiervan is verzorgd door Homij, een dochteronderneming van aannemer VolkerWessels. Homij plaatste onder meer een installatie voor warmte- en koudeopslag (WKO). Deze WKO gebruikt water dat in de bodem opgeslagen wordt in de zomer om de panden te koelen en in de winter om ze te verwarmen.

Alleen energie besparen was niet voldoende voor Alliander. Het bedrijf wilde zijn hoofdkantoor volledig zelfvoorzienend en CO2-neutraal maken. Om die doelstelling te halen viel de keuze op zonne-energie. Homij vroeg zusterbedrijf DEC om de plaatsing van de zonnepanelen voor haar rekening te nemen.

Efficiënt

Projectontwikkelaar Ronald Hennekeij ging op zoek naar het meest geschikte zonnepaneel op de markt. Dat vond hij in de panelen van SunPower, die wel efficiënt genoeg waren om aan de behoefte van zijn klant tegemoet te komen.

Al na de eerste berekeningen wist DEC zeker dat de panelen van SunPower geschikt waren voor dit project. Een bezoek aan de productiefaciliteit in Toulouse bevestigde dit idee. Al snel konden er spijkers met koppen geslagen worden

en werd de bestelling voor 4998 panelen geplaatst. Het bouwteam hechte veel belang aan de Cradle 2 Cradle certificering, dewelke SunPower als enige zonnepaneelleverancier biedt !

En terwijl de voorbereidingen voor het project in volle gang waren, kwam er een aanvullende eis van de opdrachtgever: de carports moesten volledig waterdicht worden. Dat is in Nederland tenslotte nooit een overbodige luxe. SunPower hielp DEC met het vinden van een oplossing voor deze vraag. Er werd een behuizing gevonden waarin de panelen geklikt konden worden en waar geen druppel water doorheen komt.

                                                            

“Voor mij was al snel duidelijk dat we voor dit project het beste konden samenwerken met SunPower en dat idee werd steeds meer bevestigd.

Overal waar ondersteuning gewenst was, kregen we die. Er werd goed met ons meegedacht en slagkrachtig gewerkt. In dit project gaf de doorslag dat SunPower de panelen met het hoogste rendement kon leveren. De garantietermijn die SunPower biedt is ook een groot pluspunt. Ik stel me voor dat in andere projecten om diezelfde redenen voor SunPower wordt gekozen.”

Ronald Hennekeij - Projectontwikkelaar bij DEC

 

SunPower Corporation

België : 0800 786 35 (Gratis nummer)

Nederland : 0800 0233 980 (Gratis nummer)

 

 

© 2016 SunPower Corporation. SUNPOWER and the SUNPOWER logo are trademarks or registered trademarks of SunPower

Corporation in the U.S. and other countries as well. All other trademarks or logos are property of their respective owners.

 

 

Previous
De Energy Challenge - volledig emissievrij winnen op zee
De Energy Challenge - volledig emissievrij winnen op zee

Next
SunPower zonnecellen helpen Nederlands team aan overwinning
SunPower zonnecellen helpen Nederlands team aan overwinning